HLAVNI STRANA PO RUSSKIPOLSKIFRANCAISDEUTSCHENGLISHCESKY KALENDAR AKCI V REGIONU
Čtvrtek 28.03.2024



















TJ Hodslavice, oddíl kopané [ Sportovní oddíl nebo klub ]

TJ Hodslavice, oddíl kopané
Začátky organizované kopané v Hodslavicích spadají do roku 1924, kdy byl založen Sportovní klub Hodslavice-kopaná. Mezi zakladateli sportovního klubu byli bratři Bartoňovi- Dominovi, kterých bylo šest. Dále bratři Bartoňovi-Stavovi, Vladimír Merenda-Špeta,bratři Kudělkovi-Pepánkovi, Bohuslav Matalík, Ondřej Rýdl, Bohuš Havlíček, Ondřej Toman a další.
První fotbalové hřiště bylo na Hromádkově zahradě i s jabloní uprostřed hřiště. Bohuš Havlíček pak dal na nové hřiště v Křižanových potocích i pozemek. Na tomto hřišti se hrálo až do roku 1938. Sportovní klub Hodslavice byl organizován ve Slezské župě fotbalové a hrál s Novým Jičínem, Frenštátem pod Radhoštěm, Kopřivnicí ale také s mužstvy s Ostravska, Vsetínska i Hané. V roce 1939 za okupace se sportovní klub rozpadl, ale svoji činnost zahájil hned v roce 1940. Začalo se hrát na hřišti na Léše, v místech, kde je nyní hangár autoopravny. Zde se hrálo jen krátkou dobu a nové hřiště bylo vybudováno za Fojtovou stodolou. Ani toto hřiště nebylo ideální, proto tehdejší předseda klubu František Janyška z Hostašovic pronajal pozemek od Jana Turka (č.21). Na tomto místě je fotbalový stadión doposud. Jako šatny sloužily dřevěné tzv. finské domky v prostoru nynějšího domu Jaroslava Kafky.
V padesátých letech byla prováděna úprava fotbalového hřiště, většinou brigádnicky. Akce byla ukončena v roce 1955 slavnostním otevřením, které se konalo 4. září.
V roce 1958 byla výstavba šaten dle projektu ing. Vladimíra Hromádky. Zároveň probíhaly další úpravy hřiště, kdy se hřiště vyrovnávalo a odvodňovalo. Výstavba hřiště byla ukončena v roce 1961. V roce 1991 - 1993 byla zbudována nová travnatá plocha a byla prováděna rekonstrukce šaten. 20. října 1993 byla Tělovýchovná jednota Hodslavice, včetně fotbalistů oficiálně zaregistrována u ministerstva vnitra ČR jako občanské sdružení. Zásluhou stovek odpracovaných hodin byla do července 1994 dokonale připravena hrací plocha, včetně osazení branek, ochranného zábradlí, hlavní brány a oplocení. Byla rekonstruována budova šaten , ve které je umístěn i bufet. Vybudována byla i venkovní terasa s posezením.



Podrobnější informace naleznete na www.fkhodslavice.xf.cz

KONTAKTNÍ ADRESA:

oddíl kopané
Hodslavice
742 71 Hodslavice
Česko (CZ)

UMÍSTĚNÍ


AKTUALIZACE: Alena Janská (Infomorava.cz) org. 153, 08.01.2009 v 20:16 hodin
Copyright 1998-2024 © www.infoSystem.cz,
součást prezentačního a rezervačního systému Doménová koule ®