HLAVNI STRANA PO RUSSKIPOLSKIFRANCAISDEUTSCHENGLISHCESKY KALENDAR AKCI V REGIONU
Pátek 29.03.2024



















Poznejte krásu Valašského Betléma - Štramberk [ Výlet ]

Poznejte krásu Valašského Betléma - Štramberk

Od Penzionu Stará škola se vydáme po cestě doprava směrem nahoru. Na křížovatce se dáme vpravo a vystoupáme do prudkého kopce k soše Panny Marie. U ní zahneme vlevo a tzv. "Sluneční cesta" nás zavede až na vrcholek Bílé hory. Zpět se vydáme druhou stranou po široké cestě a na jejím konci se dáme vpravo. Tudy dojdeme znovu k soše Panny Marie. Pokračujeme stejnou cestou a na prvním rozcestí zahneme vpravo a dojdeme k rozcestníku. U něj pokračujeme vlevo. Cesta mezi roubenými domy nás zavede až na hrad Trúbu. Z hradu zvolíme cestu po schodech dolů a zahneme vlevo. Tady navštívíme Vlastivědné muzeum.

Po této naučné vycházce následuje doba oběda, na který si můžete zajít do příjemného prostředí Penzionu Stará škola, hotelu Šipka, Roubenka a Gong.

Po obědě přejdeme náměstí a pokračujeme cestou dolů. Po levé straně se nachází Muzeum Z. Buriana. Po prohlídce sejdeme na hlavní cestu a zahneme vlevo. Po hlavní cestě se dostaneme k Restauraci Prosek. U ní zabočíme vpravo a po chvíli vcházíme do Národního sadu. Naučná stezka nás zavede k jeskyni Šipka a provede celým Národním sadem. Stejnou cestou se vracíme zpět až na náměstí.

UPŘESŇUJÍCÍ ODKAZY

UMÍSTĚNÍ

DALŠÍ INFORMACE: http://www.kdk.cz

Typ záznamu: Výlet
AKTUALIZACE: Ladislav Hollý (archívní záznam) org. 132, 04.08.2004 v 17:04 hodin
Copyright 1998-2024 © www.infoSystem.cz,
součást prezentačního a rezervačního systému Doménová koule ®