HLAVNI STRANA PO RUSSKIPOLSKIFRANCAISDEUTSCHENGLISHCESKY KALENDAR AKCI V REGIONU
Čtvrtek 28.03.2024



















Horskými loukami okolo Branné [ Lyžařská trasa ]

Branná - Nad Šleglovem - Kronfelzov - Pod Vyhlídkou - Kronfelzov - Branná (13 km)

Strojově upravovaná, nenáročná lyžařská trasa po horských loukách mezi Brannou a Ostružnou. Bez nebezpečných sjezdů, za mlhy obtížnější orientace. Krásné výhledy. Možnosti občerstvení v skiareálu Branná.

Kilometráž :
název rozcestí ----- m.n.m. ----- km ----- značení
Branná (ski areál) --- 733 --- 0 --- zimní tyčové značení S
Šleglov (vlek) --- 730 --- 1 --- zimní tyčové značení S
Nad Šleglovem (kaple) --- 730 --- 1,5 --- zimní tyčové značení S
Kutný vrch (křiž.) --- 764 --- 4,5 --- zimní tyčové značení S
Pod Vyhlídkou --- 840 --- 7 --- zimní tyčové značení S
Kutný vrch (křiž.) --- 764 --- 9,5 --- zimní tyčové značení S
Branná (ski areál) --- 733 --- 13

Popis trasy :
Do skiareálu Proskil v Branné se můžeme dopravit vlastním automobilem,(bezplatné parkování), popř. přímým vlakem ze Šumperku ( z nádraží 1 km pěšky). Běžkaři mají možnost zdarma (1 jízda) využít sedačkové lanové dráhy, popř.vleku na horní stanici, zdatnější mohou okrajem sjezdovky vyšlápnout k východišti strojově udržovaného lyžařského okruhu. Trasa nás povede po horských loukách nebo po okrajích lesa kolem vleku u Šléglova, rozcestí Nad Šléglovem, vrchol Kutný vrch (vlevo možný sjezd po strojové stopě-zelená místní značka do Starého Města) a na křižovatku Kutný vrch (vlevo možný sjezd do Malého Vrbna - žlutá značka). Stále po pěkné stopě mírně stoupáme okrajem rekreační osady Kronfelzov na hřbet Holého vrchu, poté již po hřebínku až k okraji lesa Pod vyhlídkou, kde se strojová stopa otáčí zpět k Branné. Zde máme možnost se rozhodnout podle žlutých směrovek pokračovat vlevo na Ostružník (2 km) a Paprsek (7 km) nebo vpravo do Ostružné (2,5 km).

Pokud se vrátíme zpět do Branné, pokračujeme dále ve stopě vedoucí víceméně souběžně s obráceným směrem okruhu kolem Kronfelzova a křižovatky Kutný vrch. Na vrcholu stoupání objíždíme vlevo kótu 796 m, sjíždíme do údolí a opět po horských loukách se vrátíme k horní stanici lanovky v areálu Proskil.

UMÍSTĚNÍ


Typ záznamu: Lyžařská trasa
AKTUALIZACE: Uživatel 490 (Archivní záznam) org. 49, 06.03.2006 v 15:50 hodin
Copyright 1998-2024 © www.infoSystem.cz,
součást prezentačního a rezervačního systému Doménová koule ®